Dataskyddspolicy

Laddia värnar om din personliga integritet. Denna dataskyddspolicy förklarar hur vi samlar in och använder dina personuppgifter. Den beskriver också dina rättigheter gentemot oss och hur du kan göra dina rättigheter gällande. Du kan alltid kontakta oss vid frågor kring integritets‐ och dataskydd genom att skicka ett e‐postmeddelande till info@laddia.com.

Personuppgifter

Med ”personuppgifter” avses all slags information som direkt eller indirekt kan hänföras till en fysisk person som är i livet. HDaC AB är personuppgiftsansvarig för de uppgifter som du tillhandahåller Laddia eller inhämtas av oss.

Information vi samlar in

Vi samlar in information om kunder och leverantörer i samband med förfrågningar, beställningar, kontrakt etc. Vi samlar bara in personuppgifter som är relevant och har ett syfte, tex namn, faktura‐ och leveransadress, e‐ postadress, mobiltelefonnummer.

Vad gör vi med din information

Informationen används för att tillhandahålla, utföra och förbättra Laddias tjänster. Laddia samlar bara in personuppgifter då det finns stöd i gällande dataskyddslagstiftning. Den vanligaste rättsliga grunden för våra behandlingar är att upprätta ett kontrakt som berörd person har begärt för att;

  • ingå ett avtal med oss/bli kund
  • få en offert på ett erbjudande
  • köpa en produkt/tjänst
  • teckna en prenumeration, på exempelvis ett nyhetsbrev

Med vårt berättigade intresse som grund behandlar vi data för flera ändamål, till exempel

  • marknadsföring och profilering, det vill säga för att kommunicera relevanta erbjudanden till våra kunder
  • hantering av kundserviceärenden
  • för att utveckla och förbättra våra produkter och tjänster
  • statistik och analyser

Andra ändamål för vår behandling av personuppgifter kan ha sin legala grund i olika lagkrav som vi måste följa, exempelvis bokföringslagen för fakturering eller när vi förmedlar information om ändrade avtalsvillkor. Du kan även lämna samtycke till behandling i vissa fall då inget av ovanstående gäller.

Laddia behandlar inte personuppgifterna för ändamål som är oförenliga med det ursprungliga ändamålet. Åtkomst till informationen är begränsad och inga personuppgifter skickas till tredje part eller säljs. Vi sparar uppgifterna enbart så länge dom uppfyller ett syfte eller att du önskar ta bort dem. Inga personuppgifterna behandlas i ett land utanför EU.

Laddia kan också komma att använda dina data för att kommunicera relevant information.

gällande använda eller liknande tjänster och för att utföra kundnöjdhetsundersökningar gällande våra tjänster via elektroniska kommunikationskanaler och per telefon. Om du inte vill motta sådan kommunikation, är du välkommen att skicka e‐post till info@laddia.com.

Dina rättigheter

Rätt till information, du kan få en kopia av dina personuppgifter som vi har om dig. Rätt till rättelse, du har rätten att få felaktiga uppgifter uppdaterade och rättade.

Rätt till att bli glömd, du kan begära att vi ska radera din information. Vi får inte radera information som lagen kräver att vi behåller. Rätt att göra invändningar, du har alltid rätten att göra invändningar om vår hantering av dina personuppgifter. Kontakta oss i så fall via info@laddia.com.

Kontakta oss

HDaC är registrerat hos Bolagsverket med organisationsnummer 556776-7917 och har sitt säte i Göteborg.  HDaC är personuppgiftsansvarigt för behandlingen av dina personuppgifter enligt ovan. Frågor rörande personuppgiftsbehandling kan ställas till oss via e-post på info@laddia.com eller telefon 0708-  280 100.

När du handlar i vår webbshop

Vi samlar in information om dig under kassaprocessen i vår butik.

Vad vi samlar in och lagrar

Medan du besöker vår webbplats, kommer vi att spåra:

  • Produkter som du har visat: vi använder detta för att, till exempel, visa dig produkter som du nyligen har tittat på
  • Platsinformation, IP-adress och webbläsartyp: vi använder detta för ändamål såsom momsberäkning och fraktkostnader
  • Leveransadress: vi ber dig ange detta så att vi, till exempel, kan beräkna frakt innan du beställer, och skicka dig beställningen!

Vi använder också cookies för att hålla reda på varukorgens innehåll medan du använder vår webbplats.

När du köper från oss, ber vi dig att ge oss information som innefattar ditt namn, faktureringsadress, leveransadress, e-postadress, telefonnummer, kreditkortsuppgifter/betalningsuppgifter och valfri kontoinformation såsom användarnamn och lösenord. Vi använder denna information för syften, såsom att:

  • Skicka information till dig om ditt konto och din order
  • Svara på dina frågor, inklusive återköp och klagomål
  • Behandla betalningar och förhindra bedrägerier
  • Konfigurera ditt konto för vår butik
  • Följa lagliga krav vi har, såsom momsberäkning
  • Förbättra vår butikserbjudanden
  • Skicka dig marknadsföringsmeddelanden, om du väljer att ta emot dem

Om du skapar ett konto kommer vi att lagra ditt namn, adress, e-postadress och telefonnummer, vilket kommer användas för att fylla i dina uppgifter i kassan för framtida beställningar.

Generellt lagras bara information om dig så länge vi behöver informationen för de ändamål vilka vi samlar in och använder den, och vi inte är juridiskt skyldiga att lagra den. Till exempel kommer vi att lagra orderinformation för gällande tidsperiod för skatte- och redovisningsändamål. Detta inkluderar ditt namn, e-postadress och fakturerings- och leveransadresser.

Vi lagrar även kommentarer eller recensioner, om du lämnar dessa.

Vilka i vårt team har tillgång

Medlemmar i vårt team har tillgång till informationen du ger oss. Till exempel, både administratörer och butiksägare har tillgång till:

  • Orderinformation såsom vad som köptes, när det köptes och var det ska skickas, samt
  • Kundinformation såsom ditt namn, e-postadress samt fakturerings- och leveransinformation.

Vårt team har tillgång till denna information för att uppfylla beställningar, genomföra återbetalningar och tillhandahålla support.

Vad vi delar med andra

Vi delar information med tredje part som hjälper oss genomföra beställningar och lagra tjänster åt dig, till exempel – Klarna.

Betalningar

Vi tar emot betalningar genom PayPal och Klarna. När vi behandlar betalningar, kommer några av dina uppgifter att skickas till PayPal och Klarna, inklusive information som krävs för att behandla eller ge support för betalningen, såsom köpets totalsumma och faktureringsinformation.

När du gör en beställning i webbutiken med Klarna Checkout som vald betalningsmetod skickas information om produkterna i beställningen (namn, pris, kvantitet, SKU) till Klarna. När köpet är slutfört skickar Klarna din fakturerings- och leveransadress tillbaka till webbutiken. Dessa data plus en unik identifierare för köpet lagras sedan som fakturerings- och fraktdata i ordningen i vår webbshop.

Vänligen se Sekretesspolicyn för PayPal-tjänster eller på Klarna.se, för mer information.

Nyhetsbrev

När vi shoppar registrerar vi din e-post och vagnens innehåll i upp till 1 år på vår server. Den här posten hålls för att återfolka innehållet i din vagn om du byter enheter eller skulle behöva komma tillbaka en annan dag. Läs vår integritetspolicy här.